Az otthonoktatás-, otthontanulás konferencián elhangzott előadás vázlata

2014. február 8-án iskolánk tanácsadója Dr. Marossy Endre előadást tartott az otthonoktatás-, otthontanulás konferencián.
Az előadás vázlatát alább olvashatjátok:

Iskolánk elkötelezte magát az otthontanulás támogatására. Erre készteti őt a házi tanítás több évszázados magyar hagyománya, a magyar oktatási jog sok évtizedes nyitottsága az iskolákon kívüli helyszínekre kihelyezett oktatásra,  két évtizedes elkötelezettsége szülői illetve gyermeki  jogok,  az alternatív oktatás, a magántanulói jogviszony biztosítására.

Két évtized tapasztalatait hasznosító, teljes körűen kialakított és dokumentált magántanulói jogviszonyt biztosítunk az otthontanulóknak, jelen tanévben az általános iskola 1-4., 2014. szeptember 1-étől a felső tagozat és a középiskola valamennyi évfolyamán.  Államilag elismert iskolánk államilag elismert bizonyítványt ad ki az otthontanulóknak is.

Külföldön tartózkodókkal is létesítünk magántanulói jogviszonyt. Otthontanulóként is elvégezhetik a tanévet a magyar követelmények szerint, de lebonyolítjuk a külföldön szerzett bizonyítvány honosításához szükséges vizsgákat is.

Az otthontanulók a tanév vagy valamely tantárgy követelményeit a szokásosnál rövidebb vagy hosszabb idő alatt teljesíthetik.

Iskolánk a szükséges tankönyvekről, segédletekről, a – kérésre  nyilvános –  osztályozó vizsgák követelményeiről  emailben tájékoztatja a szülőt.

Az otthontanulók számára kialakított ajánlatainkat honlapunk más részén találják meg.

Támogatjuk, magántanulóink otthontanulói közösségeit, sejtjeit. A sejtek szervezőinek folyamatos szakmai együttműködést ajánlunk fel.

Tiszteletben tartjuk az otthon tanítók, a sejtek szuverenitását, de a szülő kérésének megfelelően kialakított szerződéses keretek közötti  további támogatást is készséggel megadjuk.

Perspektívát kínálunk otthontanulóinknak is, a Pro Deo State University magyarországi karai diplomájának megszerzéséig terjedően, amely együttműködésről honlapunk más részén olvashatnak.

Dr. Marossy Endre

(a nyitólapon látható kép az iskola nyílt napján készült 2014. január 11-én)

Author: Báró Wesselényi Miklós Alapítványi Általános Iskola

A Báró Wesselényi Miklós Alapítványi Általános Iskola 2013 őszén indult alsó tagozattal (1-4. osztályig), 2014-2015-ös tanévtől pedig felmenő rendszerben már felső tagozatra is beírathatók a gyerekek. Kiemelten támogatjuk az otthonoktatást, a magántanulói státuszt, az erre a célra kidolgozott távoktatási programunkkal, mind a Magyarországon, mind a külföldön élő gyermekek számára. Beiratkozási információk, hasznos tudnivalók

Share This Post On

Submit a Comment

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.