BEMUTATKOZÁS

Tisztelt Szülők!

Ha emberek vesznek körül, még nem élünk közösségben, a közösséget mi magunk alakítjuk. Olyan iskolát hívtunk életre 2013 szeptemberében, amely lehetőséget biztosít arra, hogy a szülők dönthessék el, gyermeküknek melyik oktatási forma a legmegfelelőbb. Iskolánk életfilozófiája: a nemesség kötelez, a kötelesség nemesít – ami azt jelenti, bármely oktatási formánkban kötelességre, becsületességre, nemes lelkűségre, hazaszeretetre oktatjuk gyermekeinket és ennek szellemiségében alakítjuk ki közösségeinket.

Olyan hatékony közösségeket szervezünk, amelyekben kis létszámú keretek között, differenciált oktatást tudunk nyújtani. Önöknek lehetőségük van arra, hogy pécselyi iskolánkban, mint anyaintézményben ilyen osztályba írassák gyermeküket, ahol az alapoktatáson túl megismerkedhetnek a helyi népi mesterségekkel, a mezőgazdaság és a lovas kultúra Balaton-felvidéki lehetőségeivel.

Önöknek lehetőségük van arra, hogy gyermeküket bizonyos tantárgyakból egyéni tanrend szerint taníttassák. Ez lehetőséget biztosít a tananyag gyorsabb vagy lassabb elsajátításához.

Magántanulói jogviszony keretében további lehetőségeket kínálunk.

Önöknek joguk van arra, hogy távoktatás keretében gondoskodjanak gyermekük otthoni felkészítéséről. Ehhez iskolánk internet kapcsolaton keresztül rendszeresen biztosítja a pedagógiai program szerinti követelményrendszert. Lebonyolítja a jogszabályok által előírt vizsgákat.

Önöknek joguk van arra is, hogy gyermeküket kis közösségekben, lakóhelyükön, szülők vagy pedagógusok által szervezett önálló tanulói sejtekben készítsék fel. Ebben az esetben iskolánk életfilozófiája és pedagógiai programja mutatja az irányt, de Önök saját igényeiknek megfelelően formálhatják a közösségeket a sejtekben. Iskolánk tanácsadással, módszertani képzéssel segíti a sejteket és lebonyolítja a jogszabályok által előírt vizsgákat.

Minden tanulónknak lehetősége van arra, hogy részt vegyen  iskolánk kulturális, tudományos rendezvényein, vetélkedőin és sport életében.

Hisszük, hogy az a szellemiség, amit megteremtünk, egyrészt összetartja a közösséget, másrészt szabadságot ad a szülőknek az általuk legmegfelelőbbnek tartott oktatási mód kiválasztására.

A jelentkezés további feltételeiről az alábbi oldalainkon tájékozódhatnak:

Nappali tagozatos képzésünk:

http://balatonfelvideki-iskola.com/beiratkozas/amikor-a-gyermek-bejar-az-iskolaba/

Távoktatás és magántanulói program Magyarországon élő gyermekeknek:

http://balatonfelvideki-iskola.com/beiratkozas/amikor-a-gyermek-magantanulo-otthon-tanul/

Távoktatás és magántanulói program határon túl, vagy külföldön élő gyermekeknek:

http://balatonfelvideki-iskola.com/beiratkozas/amikor-a-gyermek-tartosan-vagy-atmenetileg-kulfoldon-el-a-csaladjaval/

 

Szeretettel várjuk jelentkezésüket,

 

Bárdi-Farkas Beáta

Iskolaigazgató

BEMUTATKOZIK A BALATON-FELVIDÉKI ÁLTALÁNOS ISKOLA

„Új parancsolatot adok néktek, hogy egymást szeressétek; amint én szerettelek titeket, úgy szeressétek ti is egymást.” 

                                                                                      (János 13:34 Károli fordítás)

2013. szeptember 1-jével megkezdte működését a Balaton-felvidéki Általános Iskola a Balaton északi partján, Pécsely településen, Balatonfüredtől 10 percnyire.

Alapítványi iskola vagyunk, melynek fenntartója a Balaton-felvidéki Nemzeti Oktatási Nevelési Alapítvány Vászolyban. Az alapítvány többek között egy sajátosan magyar szemléletű, Életiskola programot támogat, mely iskolai, szabad művelődési és családi tanulási formákat egységében kezelő, szerves nevelési-oktatási rendszer.

A Teljesség mintája alapján kidolgozott vidéki Életiskola Pedagógiai Programunkat, amely szorosan kapcsolódik a NAT kereteihez, – olvashatják honlapunkon.

Iskolánk érvényes működési engedéllyel és nyilvántartásba vételi engedéllyel rendelkezik, az általános iskola első-második-harmadik-negyedik osztályaira, és jelen pillanatban a 2014 –es évtől a felső tagozatra felmenő rendszerben.

Tanítóink megkezdték az iskola szervezeti felépítésének, belső működési rendjének felállítását és sikeresen megindult az eddig beiratkozott gyermekek iskolai tanítása is két összevont osztályban. Jelenleg a pécselyi Általános Iskola üresen álló négy tantermében kezdtük meg a munkánkat. Az idei év feladata lesz többek között, hogy megteremtsük a felső tagozat és gimnázium 2014. szeptemberi indulásához szükséges feltételeket, melyhez helyet szintén a pécselyi iskola további tantermei tudnak biztosítani.

Az egyik Fő célunk az, hogy a vidék megtartó képességét megerősítsük, a fiatalok elvándorlását / kivándorlását megállítsuk azáltal, hogy nemcsak az elméleti képzésükre fektetünk nagy hangsúlyt, hanem minden hagyományos, a megélhetéshez és önfenntartáshoz szükséges mesterséget megtanítsunk nekik, mellyel kikerülve az iskolapadból önállóan cselekvő képes emberekké tudnak válni.

A másik cél, hogy azokat a családokat célozzuk meg akik tanyákon élnek, nehezen mozdulnak ki az életterükből és a gyermekeik oktatása nehezen megoldható.  Nekik a távtanulási programunk segítségével nyújthatunk esélyt a felzárkózásra.

Harmadikként, de nem utolsó sorban pedig a külföldön élő magyaroknak, a magyarságuk megtartása érdekében szeretnénk segítséget nyújtani, szintén a készülő távoktatási programunk keretében.

További információkkal állunk minden kedves iskolánk és tanítási programunk után érdeklődő rendelkezésére, az alábbi elérhetőségek bármelyikén:

BÁró Wesselényi Miklós Alapítványi Általános Iskola

OM azonosító: 202755

Cím: 8245 Pécsely, Iskola u. 180.

Telefon: 06-30/447-3560

e-mail: info@balatonfelvideki-iskola.com

Balaton-felvidéki Nemzeti Oktatási Nevelési Alapítvány

Cím: 8245 Pécsely Iskola u. 377/1

MKB Bank: 10300002-10598336-49020015

 

 

1 Comment

  1. Kérném a segítségeteket:

    Hol találom meg az oldalon az Életiskola Pedagógiai Programotokat?

    Köszönettel:

    BG

    Post a Reply

Submit a Comment

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.