bwm-egyenimunkarend-napok-udvardyluca-eppen

BWM PROJEKT – UDVARDY LUCA: LUCA HÉTKÖZNAPJAI

A Báró Wesselényi Miklós Alapítványi Általános Iskola Gimnázium Szakgimnázium és Alapfokú Művészeti Iskola a BWM tagja a kiváló sportoló UDVARDY LUCA teniszező, aki NAPOK rendszerben tanul nálunk.

Luca hétköznapjai

bwm-egyenimunkarend-napok-udvardyluca-eppen
Rendszeres gyakorlás a tudás anyja

 

Hogyan telnek a hétköznapjaim?

Miért kíván sok fegyelmet és lemondást az élsport?

Mi az ami hajt és amiért én ezt választottam?

 

 

 

 

 

Élsportoló vagyok, ezért sok mindent az edzések mellé kell igazítanom, így a tanulást is. Az edzések időpontja nagyon változó, ezért sokszor csak előző este tudom meg, hogy mikor lesznek az edzéseim. Ha már ismerem a teljes heti beosztásomat, akkor a hét elején hozzá tudom tervezni a tanulásra fordított órákat is.

Reggel és este 1 és fél órát kell utaznom, emiatt korábban is kelek. Tanulni minimum 3-4 órát szoktam egy nap utazás alatt, edzések előtt és két edzés között.  A napi kettő teniszedzésen (1,5-2 órásak) kívül, ami előtt 15 perccel oda kell érni, hogy melegíteni is tudjak, van egy 1 óra kondim is. Amikor ezekkel végeztem, jön a haza út és a közben újra a tanulás. A hosszú nap után, amikor megérkezek, gyorsan elviszem a kiskutyáimat sétálni. Korán fekszem, hogy kipihenjem magam a következő napra.

 

Miért kíván sok fegyelmet és lemondást a sport?

 

Az élsportolói élet sok fegyelemmel, lemondással jár. A hétköznapokban korán le kell feküdnöm , hogy készen álljak a következő napra. Rendesen kell étkeznem és sok vitamint szednem.  Edzés előtt hosszú bemelegítés, utána pedig hosszú nyújtás vár rám, hogy megelőzzem a sérüléseket. Az otthoni barátaimra is sokkal kevesebb időm jut, figyelnem kell arra is, hogy a szabadidőmet hogy és mivel töltöm el. Például nem ajánlják, hogy extrém sportokat próbáljak ki vagy síeljek, snowboardozzak, mivel nagy a sérülés veszélye. Edzések miatt a tanórákra ritkán tudok bejárni, így plusz időt kell szánnom arra, hogy mindent megértsek és elmélyüljön bennem a tananyag.

Mindezeket egyáltalán nem bánom, mert szeretem csinálni és a legjobb teniszező szeretnék lenni!

 

Mi az ami hajt és én ezt választottam?

 

Ez a kérdés igen egyszerű számomra. Nagyon nagy versenyszellem, küzdeni akarás van bennem. A tenisz az egy egyéni sportág, csak magamra számíthatok a pályán, azonnali visszacsatolást kapok, ha jól döntöttem játék közben. Szeretem a kupákat és azt, hogy majdnem minden héten rendeznek nemzetközi tornákat,  ahol egy újabb esélyt kapok a győzelemre. Versenyek közben új barátokat is szerzek és gyakorolhatom az angolt. A meccsektől sokkal tapasztaltabb játékos lehetek. Jobb és jobb, végül első szeretnék lenni.

 

 

Készítette: Udvardy Luca  8. osztály (2019. 11. 07.)