ISKOLAI HÍREK: NEMZETI NAPLÓ 2020. január 12., vasárnap Üldözött gyermekek, tönkretett emberek, ellehetetlenített iskola Balatonfűzfőn

https://stoffangyorgy.blogspot.com/2020/01/uldozott-gyermekek-tonkretett-emberek.html?spref=fb&fbclid=IwAR1xkOVHn-UM_ixEcr9ov8so-7aoWM10Tz3g_H9kinybwUctbJJ9Vk68l4E

2020. január 12., vasárnap

bardi-farkas-janos-stoffan

Bárdi-Farkas János alapító

Üldözött gyermekek, tönkretett emberek, ellehetetlenített iskola Balatonfűzfőn

Balatonfűzfőn, napjainkban – 2020-ban – olyan hihetetlen történet játszódik, amely felér a Talleyrand-i Franciaország összeesküvéseivel, vagy említhetnénk Rákosi bőrkabátos ÁVH-s pribékjeinek korát is… ez, ma hihetetlennek tűnik, de mégis valóság…

Levelet kaptam, amely ugyan nem nekem íródott, hanem segítséget kért a Miniszterelnök Úrtól. A levél íróját a levél tartalma okán sietve kerestem föl telefonon, mert azt gondoltam, hogy az ellenzék ismét mérget kever a nemzeti elkötelezettségű iskola ellen, s hazugságokkal igyekszik traktálni a Nemzeti Napló című internetes újságot. Az összeesküvés-elmélet ez esetben maga az összeesküvés. Ami pedig különösen fájdalmas, hogy nem az ellenzék, hanem saját sorainkból támadják a nemzetközileg is elismert intézményt, olyan hivatalos szervek, amelyeknek a támadott intézmény mellé kellene állnia.

A rémregénybe illő történetet maga a megtámadott mondta el, s bár kissé hosszúra nyúlhat az interjú, érdemes végigolvasni tanúságképpen. Hogyan tud a személyes bosszú és oktalanság akár kormányváltást is előidézni. Hiszen az eset százakat érint, azaz rengeteg olyan embert, akik a kormányban, annak oktatási és sport törekvéseiben bíznak, akik a kulturált és magas szintű oktatás és a honvédelmi oktatás bevezetése miatt íratták gyermeküket a nemzetközi szinten is remek eredményeket elért alapítványi iskolába. De kezdjük az elején…

–       Mikor és főként miért alapították, ezt az oktatási intézményt? – tettem föl a kérdést az alapítónak, Bárdi-Farkas János úrnak.

–       Iskolánkat 2013 szeptemberében alapítottuk Pécselyen, Pécsely, Dörgicse, Vászoly, Balatonszőlős támogatásával, ekkor kötöttük az önkormányzatokkal az ingyenes használati szerződésünket, amit előtte a Kormányhivatal oktatási főosztály vezetője jóváhagyott, amelynek eredményeként megkaptuk a működési engedélyünket.

–       Milyen fogadtatása volt az intézménynek, és mennyit kellett fizetnie a tanulóknak?

–       Nos, az épülethasználat azzal a feltétellel került a birtokunkba, hogy a helyi diákoknak a tanítás ingyenes… bár csak szóban kötöttük a megállapodást, míg Pécselyen voltunk kötelezett a szavam.

–       Mikor kezdődtek a problémák?

–       A 2014-es őszi helyhatósági választások után Pécsely új polgármestere Burgyánné Czibik Éva kezdeményezésére 2014. december 1. napjával indoklás nélkül felbontották az önkormányzatok a tanév végére szólóan. Mindez történt úgy, hogy a jogszabály kötelezően előírja a minimum 5 éves szerződést. Mi jóhiszeműen jártunk el, abban a hitben, hogy a szerződésünk rendben van, mivel az állami szakhatóság azt jóváhagyta. A szerintünk jogtalan szerződésbontás sokkolt minket, és emiatt a Veszprémi Járásbírósághoz fordultunk 2015 tavaszán.

–       Nyertek?

–       Jogi eszközöket vetettünk be, de ők becstelen módszerekhez folyamodtak és a „jog” lett a vesztünk. Az önkormányzatokat képviselve, számunkra ismeretlen személyek feljelentették az iskolát és fenntartóját, az alapítványt, minden elképzelhető helyen (Kormányhivatal, Kincstár, ANTSZ, Katasztrófavédelem, NÉBIH, KLIK, EMMI, Rendőrség). Közben az a hír járta, hogy egy Veszprém megyei vezető politikus áll a polgármester asszony mögött. A polgármester asszony többször több ember előtt hangoztatta, hogy „Karcsink majd elintézi”. Ennek utánajárva a Veszprémi KDNP jogászát kértem fel arra, hogy képviseljen a peres ügyekben, aki végül is nem vállalta, mert a polgármester asszony kapcsolata mögött valóban K. Károly képviselő urat találta, így neki akkor, politikailag vállalhatatlan volt a felkérés.

–       Mi lehet az oka ennek a hatalmas ellenszélnek?

–       Mi sem értettük! Van egy jó programunk, nem bántottunk senkit, esélyegyenlőséget adunk sok rászoruló fiatalnak, a hazafias nevelést tartjuk szem előtt ma is, és miért akarnak mégis ellehetetleníteni minket.

–       Rájöttek?

–       A problémát abban is látom, hogy a pécselyi, előzőleg Jobbik-szimpatizáns polgármester asszonyt korábban Sümegen, a pszichiátrián kezelték huzamosabb időn keresztül különböző tünetekkel, ami szerinte olyan, mint a nátha (többek között hazugságból hazugságba keveredik). Az ellehetetlenítésünk mániákus! Rejtély, hogy mivel tarthatja befolyása alatt K. Károly országgyűlési képviselő urat, rejtély, hogy kerülhettek a befolyásuk alá, a Kincstár, és az EMMI, miért születhetnek sorra elmarasztaló ítéletek, és hogy kerülhettek téves, hamis információkat és adatokat tartalmazó átiratok a hivatalok egymás közötti kommunikációjába.

–       Ön itt neveket mond és olyasmiket állít, ami, ha nem igaz, annak súlyos büntetőjogi következményei is lehetnek…

–       Mindent tudok bizonyítani és igazolni… Nyugodtan leírhatja.  De amit eddig elmondtam az még jóformán semmi. A java csak most jön.

–       Kíváncsian várom…

–       Az összes hivatal ellenőrzést tartott intézményünkben többször is, a működést rendben és szabályosnak tartották, kivéve a Kincstárt. Munkaügyi bírósághoz fordultunk, ahol vélhetően politikai döntés született. 43 Millió Ft visszafizetésére kötelezték iskolánkat 2018. februárjában, mintha elloptuk volna a normatív támogatást. Visszafizettük.  A Bíró az ítéletében elismerte, hogy jogszerűen működünk, de az adminisztrációnk nem felelt meg a kincstár elvárásának, és nem mérlegelt. A kérdéses időszakban a normatív támogatáshoz a 2014-2015 tanévben 12 Millió Ft-ot kellett hozzátenni, nemhogy elvenni, hanem hozzátenni kellett, hogy az iskola működni tudjon. A Kincstár berkein belül már úgy jött vissza az infó, hogy csaltunk.

–       Nem volt más hatóság, amely kivizsgálhatta volna az ügyet?

–       Nem! Igaz a kincstárnak nem volt megfelelő felhatalmazása és szakismerete ahhoz, amit csinált, de ez még mindig semmi…  Hogy biztos legyen az ellehetetlenítésünk, az országgyűlési választásokat megelőzően 2018. március 26-án a Balatonfüredi Rendőrség az iskolában, jogellenesen lefoglalta a fenntartó Balaton-felvidéki Nemzeti Oktatási Nevelési Közhasznú Alapítvány (BANONA) és a Báró Wesselényi Miklós Alapítványi Általános Iskola Szakgimnázium és Alapfokú Művészeti Iskola (továbbiakban: BWM) valamennyi iratát és adathordozóját is, „kis értékre elkövetett sikkasztás” miatt. Beleértve a kiemelten érzékeny adatokat tartalmazó tanulókra, szüleikre vonatkozó személyi anyagokat, melynek tartalma többek között: a fényképes személyi okmányok, személyi igazolványok, útlevelek, lakcím kártyák, taj kártyák fénymásolatai, egyéb személyes adatokat tartalmazó iratok, egészségügyi adatok. Ezekhez az iratokhoz nem lehet hozzá férni elektronikusan, csak az iskola papír alapú, személyi nyilvántartásának lefoglalásával. (Megjegyzem: több diplomata-szülő, magas rangú, egyéb más állományban szolgáló szülők adatai veszélybe kerültek a tények ismeretében). Az iskolában az iratokat ÖMLESZTVE 48 kartondobozba rakták tételes átvétel nélkül (zöld dosszié, piros dosszié, stb.), de ezzel egy időben házkutatást tartottak és mindent lefoglaltak (szintén tételes lista nélkül) az iskolát érintő másik három telephelyén és a könyvelőnél Nagykanizsán. Személyes megrendszabályozásomra a paksi TEK munkatársai vagy 20 emberrel lefogtak, még a falut is lezárták hermetikusan egy időre, átvizsgálták az autómat. Lefoglaltak benne minden mozdítható tárgyat, még egy kapunyitót is, amivel kapcsolatban a vizsgálótiszt a felháborodottságomra azt mondta, hogy „bizonyíték”, majd közölték, házkutatást is fognak tartani a lakásunkon, ahol csak órákkal később közölték a vádat, ami lőfegyverrel és lőszerrel való visszaélés gyanújával és más bűncselekmény vádja miatt járnak el. Majd látom rajtuk, ill. el is mondja az egyik tiszt, hogy „sajnálom, felsőbb parancsra tesszük”. A jogszerűen tartott fegyvereken kívül (Dragonov), a gyermekeim laptopjait és számítógépeit is lefoglalták.

–       Ki volt a feljelentő?

–       Az eljárás egy alaptalan névtelen feljelentésre indult (ez megérne egy misét a törvényhozásnak), majd 1 napot követően rögtön behívták az ismeretlen feljelentőt, tanúvallomást tenni (vagy maga ment), aki a korábban elbocsátott iskolai alkalmazott volt. A tanúvallomás egy mániás depresszióban, több addikcióban is szenvedő nő alap nélküli vádaskodása.  Ennek a leghangsúlyosabb eleme a „Bárdiék látványosan meggazdagodtak ”. Továbbá bemártotta és berántotta a tanítványait, a munkatársait, a szülőket is, a végtelen hosszú eljárásokba, úgy, hogy az iskolában egy darab papírt nem hagyott a rendőrség. A munkavállaló többek között azért lett elbocsátva, mert az iskola működését szabotálta és rossz hírét keltette. Feltételezhetően trehányan kezelte a kompetencia teszteket, mint ahogy a bizonyítványokat, okiratokat, a nagy érzékenységű tanulói, munkavállalói és egyéb adatokat. Az eladásra felkínált iratokból, azóta valami meg is jelent az általa üzemeltetett oldalon, az interneten. Tudomásunk szerint a pécselyi polgármester asszony felkínálta neki és társainak az épületet és a benne működő iskolánkat, ha minket, az iskola tulajdonosait eltávolítanak. Mindent megtettek ennek érdekében, és sikerült is nekik, de áthúzva a számításukat magunktól mentünk egy sajátba.

–       Ez a ma használt épületegyüttes Balatonfűzfőn?

–       Igen. 2018 szeptemberében úgy kezdtük meg a működést Balatonfűzfőn, hogy az iskola iratait még mindig nem kaptuk vissza, nem tudtuk ki a tanulónk, ki, milyen tanulói státuszban van, egy darab papír alapú személyi nyilvántartással nem rendelkeztünk. Amit a felhőben és az időközben visszakapott számítógépen találtunk, azzal kellett dolgoznunk, ugyanis a KIR is leállt, a tanulókat darabonként kellett áttenni székhelyről telephelyre, majd telephelyről székhelyre. Ez összességében 1200 tanuló adatát jelentette. Közben a MÁK Veszprémi Igazgatósága újabb helyszíni ellenőrzést írt elő, támogatás felhasználás ellenőrzése céljából. Mivel nálunk nem volt irat, a rendőrség lezárt bűnjelraktárában folytatták le az ellenőrzést. A mai napig nem értem, hogy lehetséges ez. Feltúrták a dobozokat, majd közölték, hogy nem tudjuk igazolni iratokkal, a jogos felhasználást, és újabb cca. 2 millió forintos visszafizetést állapítottak meg… visszafizettük ezt is.

–       Ma mi a helyzet? Tart a háború az ismeretlen erők és Önök között?

–       2019 májusában, ahogy elvitték 2018 márciusában, pontosan ugyanúgy ömlesztve visszakaptuk az iskola nagy érzékenységű iratait a panaszunkra. Voltak dobozok, melyeket én nyitottam ki a lezáró plombából. Természetesen megtaláltuk azokat az iratokat, amelyeket az ellenőrzés hiányolt. De az országgyűlési képviselőnek még mindig útban voltunk. Mivel következett az önkormányzati választás, várható volt az újabb rendőri, kincstári akció. A folytatólagos rendőrségi eljárásokban szülőket, dolgozóinkat, sőt gyerekeket rángatják a rendőrségre tanúvallomásokat tenni. És megérkezik 2019 szeptemberében a NAV Bűnügyi Igazgatósága Veszprémből és újból lefoglalja az előtte a rendőrség által kiadott iratok egy részét. Majd érkezik a MÁK 2019 novemberében, előbb jöttek volna egy hónappal a választások előtt – de mi halasztást kértünk -, az ömlesztve visszaadott iratokat ellenőrizni, és az előzmények tudatában alá akarják íratni a teljességi nyilatkozatot. Übü király országának abszurditásával vetekszik ez az eljárás.

–       Ön eszerint 2020-ban, Magyarországon azt állítja, hogy valaki, vagy valakik a rendőri szerveket, a minisztériumokat és egyéb hivatalos szervezeteket vehet igénybe az állampolgárok, intézmények vagy vállalkozások ellen? Nem túlzás ez? Nem valamilyen félreértésből adódó ügynek az elszenvedője az Alapítvány és személyesen Ön is?

–       Nem! Veszprém megyében nem egyedi esetről beszélünk, de ezt inkább nem is fejteném ki nyilvánosan. Miniszterelnök Úrnak leírtam a tényeket, a neveket és remélem, hogy Ő kivizsgáltatja az ügyet töviről-hegyire. Nekünk rettenetes időket kellett és kell ma is végigélnünk, és súlyos veszteségeket okozott az, aki rendezi a háttérből ezeket az eljárásokat. Miközben a feladatunkat a gyermekek érdekében ennek ellenére is a legjobban kell végeznünk. Aki a mai fiatalsággal és az oktatással játszadozik, az a nemzet jövőjét teszi kockára. Van azonban ennek az egésznek egy másik aspektusa is. Ez és más hasonló az ügyek itt a Veszprém Megyében nem csak az Alapítványt, de rengeteg embert érintenek… 2019 októberében az önkormányzati választásokkor, egyrészt az előzmények miatt nem láttam biztosítva iskolánk helyzetét Lajkó Frigyes polgármesterjelölt által, ha megnyeri a választást Balatonfűzfőn, mint polgármester, másrészt pedig Marton Béla korábbi szakmai múltja és keresztényi elkötelezettsége miatt úgy döntöttem, hogy támogatom polgármester-választáson. A már említett képviselő úr viszont meg nem engedhető kampányt folytatott, felhasználta a megzsarolt Felsőörs polgármesterjelöltjét is az akkor megalakított Balatonfűzfői KDNP ellenében. Ezt miatta, azóta sem jegyezték be. A választásokon elesett – Veszprém, Balatonfüred, Pápa és Várpalota kivételével – szinte minden város és falu is. Olyan polgármesterjelölteket is támogatott településenként több százmillió forinttal a képviselő úr, akik „függetlenként” indultak, és akik korábban érintettek voltak iskolánk ellehetetlenítésében.

–       Ön most levelet írt Orbán Viktor Miniszterelnök Úrnak…

–       Igen… levelet és egy kiegészítő e-mailt is. Tessék, Önnek is átadom. Személyes kihallgatást kértem dr. Orbán Viktortól, és remélem, hogy ezzel legalább ennek az ügynek a végére tudunk járni. Nem gondoltam, amikor belefogtunk az iskolaalapításba, a kormány ifjúságnevelési programjának, a sportnak, a tudás alapú oktatásnak, a honvédelmi ismeretek kis kortól való megismertetésének a megvalósításába, a hazaszeretetre nevelésnek, hogy ez olyan drámai helyzetet okoz számunkra egy személyes bosszúhadjárat okán, mint amilyet az ötvenes években tapasztalhattak szüleink és nagyszüleink, a Rákosi érában. Úgy látszik Veszprém Megye állam az államban…

–       Miért nem ajánlja fel az iskolát valamelyik egyháznak, mint fenntartónak, vagy azoknak, akik Önök ellen ilyen módszerekkel hadakoznak – eladásra? 

–       Én egy normális jogállamot akarok megtapasztalni, olyat amilyenre szavaztam, amilyenre felhatalmazást adtam 2018 áprilisában. Nem menekülök el a nehézségek elől. Ha kell – bár nem szívesen tenném –, akár nemzetközi jogi intézményekhez is hajlandó vagyok fordulni, de nem hiszem, hogy erre sor kerül.

–       Miért? Miben reménykedik még ennyi jogtalan és Önökre nézve tragikus esemény után?

–       Főszerkesztő Úr! Én dr. Orbán Viktornak írtam levelet…

Stoffán György

Nemzeti Napló

Közzétette: Bárdi Farkas Beáta

Megosztás