Amikor a gyermek magántanuló, otthon tanul

A Báró Wesselényi Miklós Alapítványi Általános Iskola Szakgimnázium és Alapfokú Művészeti Iskolában a gyermek van a középpontban. Értük dolgozunk, az ő érdekeiket figyelembe véve találunk ki új dolgokat, és az ő érdekükben haladunk előre mindig egy olyan jövőkép felé, amiben mosolygó, vidám, boldog, életrevaló gyerekeket látunk magunk előtt.

A hagyományos, iskolába járó megoldással párhuzamosan ezért kidolgoztunk egy távoktatásos rendszert, amely online kapcsolattartáson keresztül segíti az otthonoktató szülőket abban,

 • hogy a gyermekük Báró Wesselényis lehessen akkor is, ha az ország másik felén él,
 • hogy a gyermekük naprakész legyen a tanév során a tananyagból,
 • hogy a gyermek megkapja a tanítói, szaktanári segítséget a fontos készségek elsajátításában és elmélyítésében, mint amilyen például az írástanulás,
 • illetve  bármiben, amiben rászorul, azonnal tanítói, tanári segítséget kaphasson,
 • a szülő pedig ötletekkel, jó tanácsokkal, bevált praktikákkal legyen ellátva, hogy az otthonoktatás soha ne váljon kötelesség szagúvá,
 • és, hogy folyamatos legyen a kommunikáció a család és az iskola között.

Kiknek való a Báró Wesselényi Miklós Alapítványi Általános Iskola Gimnázium Szakgimnázium és Alapfokú Művészeti Iskola Online Távoktatás programja?

 • Azoknak a családoknak, akik otthon, vagy magántanulói kisközösségben szeretnék tanítani, oktatni a gyermeküket.
 • Azoknak a családoknak, akik a családi harmónia szocializációs erejében hisznek.
 • Azoknak a szülőknek, akik a szülői feladataikat nem nyűgnek, hanem szinte hivatásuknak tekintik.
 • Azoknak, akik otthonoktató családként már megküzdöttek néhány nem kooperatív iskolával.

 

Miben különleges a Báró Wesselényi Miklós Alapítványi Általános Iskola Gimnázium Szakgimnázium és Alapfokú Művészeti Iskola Online Távoktatás programja?

 

A program abban különleges, hogy már az általános iskola első osztálytól lehet csatlakozni. A virtuális távoktatás már évek óta jelen van hazánkban, de szinte kizárólag csak a középiskolások körében az elterjedt, hiszen ők már egyrészt magas szinten állnak a számítógép felhasználásban, másrészt pedig már tudnak egyedül, önállóan is tanulni.

A kisiskolások esetében a szülőnek még nagyon sok energiát kell befektetnie, ha otthon szeretné oktatni a gyermekét, hiszen a gyermek még nem tud olvasni, a számítógépen még nem igazodik úgy ki, mint 10 évvel idősebb társai, és hacsak teheti, nem a tanulnivaló fölött akarja az ideje nagy részét eltölteni.

A Báró Wesselényi Miklós Alapítványi Általános Iskola Szakgimnázium és Alapfokú Művészeti Iskola nemcsak abban segít, hogy a gyermek és a szülei következetesen tudjanak haladni az anyaggal, hanem olyan szellemiséggel is átitatja a mindennapi tanulást, ami a családokban eleve megvan, de ha a tanulás túlságosan dominálja a családi légkört, akkor felborulhat a kényes egyensúly.

A Báró Wesselényi Miklós Alapítványi Általános Iskola Szakgimnázium és Alapfokú Művészeti Iskola nevelési és oktatási programja speciálisan családközpontú, és ezt a szellemiségét tartja szem előtt a virtuális távoktatásban is.

A számítógép egy jó eszköz, de nem a végső cél!

A Báró Wesselényi Miklós Alapítványi Általános Iskola Szakgimnázium és Alapfokú Művészeti Iskoláben mind a bejáró tanulók, mind a távoktatásban résztvevők megkapják a támogatást ahhoz, hogy megélhessék az életet, ahelyett, hogy pusztán csak tanulnának róla.

Hogyan néz ki a gyakorlatban a távoktatás?

A beiratkozáshoz, és a magántanulói státuszhoz szükséges dokumentumok kitöltése, és az iskolának való megküldése után a gyermek hivatalosan a Báró Wesselényi Miklós Alapítványi Általános Iskola Szakgimnázium és Alapfokú Művészeti Iskola tanulója lesz, magántanulói státuszban.

Ezek után virtuálisan, az Internet segítségével folyik a képzés:

1.)    Rendszeresen, emailben és a távoktatás zárt felületein küldjük a gyermek számára aktuális, vagy soron következő anyagot, segédleteket, instrukciókat.

2.)    Folyamatos a kapcsolattartás a pedagógusok és a szülők között, így a segítségnyújtás is folyamatos.

3.)    Vizsga évente kétszer, félévkor, és év végén van.

4.)    Minden egyedi igényt igyekszünk rugalmasan kezelni, hiszen ezek által mi is fejlődünk, az oktatási filozófiánk is fejlődik.

5.)    Természetesen bármikor várjuk szeretettel az egész családot az iskolában, Balatonfűzfőn!

 

Milyen eszközök szükségesek a távoktatás programban való részvételhez?

 • Javasolt mindenképp egy állandó számítógép és Internet kapcsolat az anyagok fogadásához, és az online kommunikációhoz.
 • Van lehetőség skype-on is konzultálni, ehhez egy mikrofont szerencsés beszerezni.
 • Minden más szükséges eszköz évfolyamonként eltérhet, ezekre itt most nem térünk ki, de az otthonoktatás előnyeit és rugalmasságát figyelembe véve ezek alkalmazása nem kötelező (tankönyvek, munkafüzetek, füzetek, rajzeszközök, stb.).

Külföldön élünk a gyermekeinkkel, mi is csatlakozhatunk?

Külföldön élő magyar családok gyermekei számára külön programot dolgoztunk ki, amelyben kiemelt hangsúlyt kapnak a honismeret, és a magyar nyelv és irodalom tantárgyak. Ha külföldön élő magyar család vagytok, és szeretnétek a kifejezetten a hozzátok hasonló családoknak megalkotott távoktatásos rendszerünkhöz csatlakozni, akkor ide kattints a további részletes információkért>>

Mennyibe kerül? Mit kell tenni az átiratkozáshoz, beiratkozáshoz? Milyen dokumentumok szükségesek?

Regisztráció a részletes információkért, szükséges dokumentumok listájáért, és az iskolával kötendő támogatási szerződésért, díjakért: 

Szükség lesz

 • a gyermek születési anyakönyvi kivonatára,
 • lakcím kártyájára,
 • ha van, akkor személyi igazolványára vagy útlevelére,
 • eddigi bizonyítványaira,
 • oltási könyvre
 • jó, ha tudod gyermeked oktatási azonosítóját.

Tanulóinkat érintő tanulásszervezési díjainkkal kapcsolatban kérjük, érdeklődj

 

Imre Margit iskolatitkárnál 0036-306066176 titkarsag2@bwmiskola.hu

vagy

Bárdi-Farkas Beáta intézményvezető igazgató helyettes 0036-306090247 beatabardifarkas@bwmiskola.hu

 

 

Írhatsz az alábbi címre: info@balatonfelvideki-iskola.com
Ez az iskola központi e-mail címe.

 

 

 

 

 

Adatkezelés nyilvántartási száma: NAIH-74528/2014

 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük