bwm-szakgimnazium-tour-de-pannon-luca

BWM PROJEKT – BAZSÓ KRISZTIÁN: Szállodatervezési verseny összefoglaló élménybeszámoló

 A Báró Wesselényi Miklós Alapítványi Általános Iskola Gimnázium Szakgimnázium és Alapfokú Művészeti Iskola, a BWM SZAKGIMNÁZIUM tanulója BAZSÓ KRISZTIÁN a Turisztika ágazati szakképzésben.

 

 bwm-szakgimnazium-tour-de-pannon-luca-tanar.
BWM tanulói gyakorolják az egyetemi életet

Az Báró Wesselényi Miklós Alapítványi Általános Iskola Gimnázium Szakgimnázium és Alapfokú Művészeti Iskola jóvoltából vehettünk részt a Tour De Pannon szállodatervezési versenyén, ami Nov. 8.-án került megrendezésre a Pannon Egyetem Gazdaságtudományi karán. Reggel összegyűlve az épület előtt izgatottan vártunk a regisztrációra, ezt követően kitaláltuk a Báró Wesselényi Miklós Alapítványi Általános Iskola Gimnázium Szakgimnázium és Alapfokú Művészeti Iskola csapatnevét, ami a BWM Delux nevet kapta.

 

 

 

 

 

Ez után egy tömör, egy órás előadással ismertette Dr. Gyurácz-Németh Petra PhD a verseny feltételeit és elültette az alapkoncepció csíráját a fejünkben. Több mint 26 csapat nevezett be és hallgatta együtt az előadást.
Majd a csapatok elszeparálva a többiektől kaptak két és fél órát arra, hogy megálmodjanak egy szállodát, ismertessék az alapkoncepcióját és illusztrációval segítsék vizualizálni tervüket a zsűri előtt. Ez az idő nagyon kevésnek hangzott, és még kevesebbnek is bizonyult a számunkra. Az a tudat, hogy nem csak az alapkoncepció és a kreativitásunk számított, hanem ezt mind elképzelni is kellett, megnehezítette a dolgunkat, mivel nem tudtunk a szállodánkról térbeli képet készíteni digitális program és idő hiányában.

bwm-szakgimnazium-tour-de-pannon-luca
A BWM szakgimisek a versenyen

De az akadályok nagy részét leküzdve elkészültünk formabontó ötletünkkel, ami Nicola Tesla találmányait gondolná újra és használná fel a szállodaiparban. Már csak igényesen és meggyőzően kellett prezentálni valahogyan a kész munkát. Az előttünk lévő előadásokból merítettünk ihletet és fejlesztettük mind a tartalmát, mind az előadásmódját is.
Végül korrekten prezentáltuk az előadást egy nagy adag megkönnyebbüléssel. Az előadás után a kísérő tanárok megosztották rövid véleményüket és benyomásaikat az előadásról.

Megbeszéltük, hogy milyen volt élmény és szakmai szempontból majd megegyeztünk, hogy ezt később még tüzetesebben átvizsgáljuk, és megbeszéljük a szakmai órákon.
Összességében jól sikerült a projektünk, és remek tapasztalatokat, élményeket szereztünk a verseny és a felkészülés során.
Köszönjük az élményt és azt, hogy részt vehettünk a versenyen, és képviselhettük a BWM-iskolát.

B.K.B
Bazsó Krisztián

bwm-szakgimnazium-tour-de-pannon-emleklap
A BWM Tour de Pannon emléklapja