Yehudi Menuhin kezdeményezésére 1975-ben az UNESCO október 1-jét A zene világnapjává nyilvánította.
A balatonfűzfői Báró Wesselényi Miklós Alapítványi Iskola alapfokú művészetoktatási intézményként (AMI) fontosnak tartja azokat a kihelyezett tanórákat, amelyek során interaktív módszerekkel bővíthetik a diákok a már megszerzett tudásukat.
Ilyen, nem mindennapi alkalom nyílt a veszprémi Hangvilla Multifunkcionális Közösségi Tér által hirdetett programsorozaton, ami során Kékkői Zalán (gitár) és Rékasi Attila (dob) rendhagyó óráján vehettük részt. A rendkívül izgalmas órát követően a hangszereket kézbe is vehettük: kipróbálhattuk a klasszikus akusztikus darabokat, de a legmodernebb hangtechnikai csodákkal is megismerkedhettünk.
 

By Báró Wesselényi Miklós Alapítványi Általános Iskola Gimnázium Szakgimnázium és Alapfokú Művészeti Iskola

Báró Wesselényi Miklós Alapítványi Általános Iskola Gimnázium Szakgimnázium és Alapfokú Művészeti Iskola 2013 őszén indult alsó tagozattal (1-4. osztályig), 2014-2015-ös tanévtől pedig felmenő rendszerben már felső tagozatra is beírathatók a gyerekek. Kiemelten támogatjuk az otthonoktatást, a magántanulói státuszt, az erre a célra kidolgozott távoktatási programunkkal, mind a Magyarországon, mind a külföldön élő gyermekek számára. Beiratkozási információk, hasznos tudnivalók