17 fővel látogattuk meg október 4-én a veszprémi Hangvillát, ahol Kajos Léna, 6. osztályos tanulónk játszik mellékszerepet. Léna már a nyár eleje óta készül erre a szerepre, azóta voltak próbái. Szeptember végén mutatták be először a darabot.

Léna osztálytársaival és a 9.-esekkel, valamint Kocsis Antal Tanár Úrral alkottunk egy csoportot, akiknek nagyon tetszett az előadás a szép, fülbemászó dalok miatt, amit Dés László szerzett, valamint a fordulatos történet miatt, ami a második világháború végén játszódik, bemutatva az árván maradt gyermekek űzött, de mégis reményteljes életét. Léna szereplése miatt kiváltképp nagy élmény volt, felemelő érzés volt látni őt játszani, mind társainak, mind a tanárainak.

Nekem még ezt tetézte, hogy a musical ősbemutatóját 1995-ben egy akkori diáktársam főszereplésével láthattam Budapesten. A musicalt a második világháború véget értének ötvenedik évfordulója alkalmából rendezték meg 1995-ben. Nehéz volt akkor is lelkileg, az évforduló nyomasztó volta miatt, de most még nehezebb volt, hogy a szomszédos ország távolabbi felén valóban hasonló állapotok uralkodtak az elmúlt évben, és sajnos napjainkban is. Reméljük, hogy a helyzet rendeződik, és végre béke lesz a Földön. A legfontosabb, amit a darab üzen nekünk a nehéz időkben is: az a ZENE összetartó, gyógyító erejéről- „a ZENE egy biztos hely”, s a legfontosabb, hogy bármi is ér: „Nem szabad félni!…”

A musicalt a Pannon Várszínház színészeivel, Vándorfi László rendezésében még október 30-án és december 29-én van lehetősége megnéznie az érdeklődőknek.

Köszönjük a lehetőséget iskolánk Fenntartójának, hogy ilyen szép élményben lehetett részünk, és hogy ingyen megnézhettük a darabot az Alapítvány támogatásával.

Kárpáti-Beneda Ágnes, szervező