„A Báró Wesselényi Miklós Alapítvány balatonfűzfői tanintézményének gimnáziuma – immár a Ludovika Partneriskola Program keretén belül – Magyarországon elsőként és egyedüliként a repülés, a drón-képesség, valamint az autonóm irányítású rendszerek köré építi a tananyagait.

A Báró Wesselényi Miklós Alapítványi Általános Iskola, Gimnázium és Alapfokú Művészeti Iskola fő célja, hogy meg tudjon felelni a folyamatosan változó kihívásoknak. A repülés és a drónok világa az egyik leginnovatívabb terület, amely felöleli a jövő szárnyaló technológiáit. A repüléshez elengedhetetlen a matematika, a fizika, a földrajz és az informatika ismerete, de a tanulóknak el kell sajátítaniuk az együttműködés készségét is.

Tekintettel arra, hogy a drón-technológia napjainkra többek között a védelmi ipar legfontosabb ágazatává vált, a balatonfűzfői alapítványi intézmény gimnáziuma csatlakozott a Nemzeti Közszolgálati Egyetem Ludovika Partneriskola Programhoz. A diákok iskolai keretek között, szakköri formában ismerhetik meg a pilóták életét és a repülés titkait, sajátíthatják el a repülés alapjait.

Az intézmény tanulóinak lehetőségük nyílik 16 éves kortól a vitorlázó repülői jogosítvány, 18 éves kortól pedig a drón-pilóta jogosítvány megszerzésére. Az iskola vezetése arra törekszik, hogy kadétjaik a gimnáziumi érettségivel együtt szakszolgálati, vagy drón-kezelői engedéllyel rendelkezzenek. Gyakorlatilag a Magyar Honvédség számára képeznek elő olyan diákokat, akik az egyetem megkezdésekor már szervesen kapcsolódnak a repüléshez. „

Szöveg: honvedelem.hu

Forrás: www.honvedelem.hu

Fotó: Nagy Gábor archív felvétele