Bemutatkozik a Báró Wesselényi Miklós Alapítványi Általános Iskola

„Új parancsolatot adok néktek, hogy egymást szeressétek; amint én szerettelek titeket, úgy szeressétek ti is egymást.” 

                                                                                       (János 13:34 Károli fordítás)

2013. szeptember 1-jével megkezdte működését a Balaton-felvidéki Általános Iskola a Balaton északi partján, Pécsely településen, Balatonfüredtől 10 percnyire.

Alapítványi iskola vagyunk, melynek fenntartója a Balaton-felvidéki Nemzeti Oktatási Nevelési Alapítvány Vászolyban. Az alapítvány többek között egy sajátosan magyar szemléletű, életiskola-szerű programot támogat, mely iskolai, szabad művelődési és családi tanulási formákat egységében kezelő, szerves nevelési-oktatási rendszer.

Pedagógiai Programunkat, amely szorosan kapcsolódik a NAT kereteihez, – olvashatják honlapunkon.

Iskolánk érvényes működési engedéllyel és nyilvántartásba vételi engedéllyel rendelkezik, az általános iskola első-második-harmadik-negyedik osztályaira, és jelen pillanatban a 2014 –es évtől a felső tagozatra felmenő rendszerben.

Tanítóink megkezdték az iskola szervezeti felépítésének, belső működési rendjének felállítását és sikeresen megindult az eddig beiratkozott gyermekek iskolai tanítása is két összevont osztályban. Jelenleg a pécselyi Általános Iskola üresen álló négy tantermében kezdtük meg a munkánkat. Az idei év feladata lesz többek között, hogy megteremtsük a felső tagozat és a gimnázium 2014. szeptemberi indulásához szükséges feltételeket, melyhez helyet szintén a pécselyi iskola további tantermei tudnak biztosítani.

Az egyik Fő célunk az, hogy a vidék megtartó képességét megerősítsük,

a fiatalok elvándorlását / kivándorlását megállítsuk azáltal, hogy nemcsak az elméleti képzésükre fektetünk nagy hangsúlyt, hanem minden hagyományos,

a megélhetéshez és önfenntartáshoz szükséges mesterséget megtanítsunk nekik, mellyel kikerülve az iskolapadból önállóan cselekvő képes emberekké tudnak válni.

A másik cél, hogy azokat a családokat célozzuk meg akik tanyákon élnek, nehezen mozdulnak ki az életterükből és a gyermekeik oktatása nehezen megoldható.  Nekik a távtanulási programunk segítségével nyújthatunk esélyt a felzárkózásra.

Harmadikként, de nem utolsó sorban pedig a külföldön élő magyaroknak

a magyarságuk megtartása érdekében szeretnénk segítséget nyújtani szintén

a készülő távoktatási programunk keretében.

További információkkal állunk minden kedves iskolánk és tanítási programunk után érdeklődő rendelkezésére az alábbi elérhetőségek bármelyikén:

Balaton-felvidéki Általános Iskola (8245 Pécsely, Iskola u. 180.)

Telefon: +36 20 27 00 561

e-mail:  info@balatonfelvideki-iskola.com

Balaton-felvidéki Nemzeti Oktatási Nevelési Alapítvány (8245 Vászoly, András u. 23.)

Telefon: 06-30/447-3560

e-mail: info@balatonfelvideki-iskola.com

By Báró Wesselényi Miklós Alapítványi Általános Iskola Gimnázium Szakgimnázium és Alapfokú Művészeti Iskola

Báró Wesselényi Miklós Alapítványi Általános Iskola Gimnázium Szakgimnázium és Alapfokú Művészeti Iskola 2013 őszén indult alsó tagozattal (1-4. osztályig), 2014-2015-ös tanévtől pedig felmenő rendszerben már felső tagozatra is beírathatók a gyerekek. Kiemelten támogatjuk az otthonoktatást, a magántanulói státuszt, az erre a célra kidolgozott távoktatási programunkkal, mind a Magyarországon, mind a külföldön élő gyermekek számára. Beiratkozási információk, hasznos tudnivalók

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük