BEMUTATKOZIK A Báró Wesselényi Miklós Alapítványi Általános Iskola

Bemutatkozik a Báró Wesselényi Miklós Alapítványi Általános Iskola

„Új parancsolatot adok néktek, hogy egymást szeressétek; amint én szerettelek titeket, úgy szeressétek ti is egymást.” 

                                                                                       (János 13:34 Károli fordítás)

2013. szeptember 1-jével megkezdte működését a Balaton-felvidéki Általános Iskola a Balaton északi partján, Pécsely településen, Balatonfüredtől 10 percnyire.

Alapítványi iskola vagyunk, melynek fenntartója a Balaton-felvidéki Nemzeti Oktatási Nevelési Alapítvány Vászolyban. Az alapítvány többek között egy sajátosan magyar szemléletű, életiskola-szerű programot támogat, mely iskolai, szabad művelődési és családi tanulási formákat egységében kezelő, szerves nevelési-oktatási rendszer.

Pedagógiai Programunkat, amely szorosan kapcsolódik a NAT kereteihez, – olvashatják honlapunkon.

Iskolánk érvényes működési engedéllyel és nyilvántartásba vételi engedéllyel rendelkezik, az általános iskola első-második-harmadik-negyedik osztályaira, és jelen pillanatban a 2014 –es évtől a felső tagozatra felmenő rendszerben.

Tanítóink megkezdték az iskola szervezeti felépítésének, belső működési rendjének felállítását és sikeresen megindult az eddig beiratkozott gyermekek iskolai tanítása is két összevont osztályban. Jelenleg a pécselyi Általános Iskola üresen álló négy tantermében kezdtük meg a munkánkat. Az idei év feladata lesz többek között, hogy megteremtsük a felső tagozat és a gimnázium 2014. szeptemberi indulásához szükséges feltételeket, melyhez helyet szintén a pécselyi iskola további tantermei tudnak biztosítani.

Az egyik Fő célunk az, hogy a vidék megtartó képességét megerősítsük,

a fiatalok elvándorlását / kivándorlását megállítsuk azáltal, hogy nemcsak az elméleti képzésükre fektetünk nagy hangsúlyt, hanem minden hagyományos,

a megélhetéshez és önfenntartáshoz szükséges mesterséget megtanítsunk nekik, mellyel kikerülve az iskolapadból önállóan cselekvő képes emberekké tudnak válni.

A másik cél, hogy azokat a családokat célozzuk meg akik tanyákon élnek, nehezen mozdulnak ki az életterükből és a gyermekeik oktatása nehezen megoldható.  Nekik a távtanulási programunk segítségével nyújthatunk esélyt a felzárkózásra.

Harmadikként, de nem utolsó sorban pedig a külföldön élő magyaroknak

a magyarságuk megtartása érdekében szeretnénk segítséget nyújtani szintén

a készülő távoktatási programunk keretében.

További információkkal állunk minden kedves iskolánk és tanítási programunk után érdeklődő rendelkezésére az alábbi elérhetőségek bármelyikén:

Balaton-felvidéki Általános Iskola (8245 Pécsely, Iskola u. 180.)

Telefon: +36 20 27 00 561

e-mail:  info@balatonfelvideki-iskola.com

Balaton-felvidéki Nemzeti Oktatási Nevelési Alapítvány (8245 Vászoly, András u. 23.)

Telefon: 06-30/447-3560

e-mail: info@balatonfelvideki-iskola.com

Közzétette: Báró Wesselényi Miklós Alapítványi Általános Iskola Gimnázium Szakgimnázium és Alapfokú Művészeti Iskola

Báró Wesselényi Miklós Alapítványi Általános Iskola Gimnázium Szakgimnázium és Alapfokú Művészeti Iskola 2013 őszén indult alsó tagozattal (1-4. osztályig), 2014-2015-ös tanévtől pedig felmenő rendszerben már felső tagozatra is beírathatók a gyerekek. Kiemelten támogatjuk az otthonoktatást, a magántanulói státuszt, az erre a célra kidolgozott távoktatási programunkkal, mind a Magyarországon, mind a külföldön élő gyermekek számára. Beiratkozási információk, hasznos tudnivalók

Megosztás