Iskolánk az UNESCO Társult Iskolák Program tagja lett

Hosszas előkészítői és lebonyolítási folyamat végén, most valami újnak a kezdetét szeretnénk veletek megosztani.

A Báró Wesselényi Miklós Alapítványi Általános Iskola az UNESCO Társult Iskolák Programjának tagja lett.

UNESCO Társult Iskolák Program

UNESCO Társult Iskolák Program

Mit jelent ez a hétköznapokban?

Magyarországon jelenleg 12 iskola tagja ennek a programnak, amely kezdeményezésnek az a célkitűzése, hogy világszerte támogassa az iskolákat abban a célkitűzésükben, hogy mindennapi munkájuk keretében kiemelt figyelmet fordítanak a tanulóik nemzetközi érdeklődésére, a fenntartható fejlődés iránti érzékenységre, és a kultúrák közötti párbeszéd és békés együttélés elősegítésére.

A programot 1953-ban hozták létre azzal a céllal, hogy hatékonyabbá tegyék az UNESCO-s szellemiség terjedését, és az iskolák önként csatlakozhatnak ehhez a fantasztikus kezdeményezéshez.
Jelenleg 179 ország mintegy 8500 intézménye vesz részt a programban, és most már mi is!

A hétköznapokban a programhoz való csatlakozás több célt, és ez által több munkát kíván meg az iskolától, de a világos célkitűzések könnyebbé és átláthatóbbá is teszik az utunkat, így mi nagyon nagy örömmel csatlakoztunk a lehetőséghez. A harmóniára való törekvés, az örömteli és boldog tanulási folyamat, a természet és az ember viszonyával kapcsolatos meglátásaink és ötleteink mind összecsengenek azzal a szellemiséggel, amit az UNESCO képvisel.

Ez a pillanat számunkra az öröm pillanata és a siker pillanata, és köszönjük, hogy most is velünk vagytok!

Az iskola teljes csapata

 

Közzétette: Báró Wesselényi Miklós Alapítványi Általános Iskola Gimnázium Szakgimnázium és Alapfokú Művészeti Iskola

Báró Wesselényi Miklós Alapítványi Általános Iskola Gimnázium Szakgimnázium és Alapfokú Művészeti Iskola 2013 őszén indult alsó tagozattal (1-4. osztályig), 2014-2015-ös tanévtől pedig felmenő rendszerben már felső tagozatra is beírathatók a gyerekek. Kiemelten támogatjuk az otthonoktatást, a magántanulói státuszt, az erre a célra kidolgozott távoktatási programunkkal, mind a Magyarországon, mind a külföldön élő gyermekek számára. Beiratkozási információk, hasznos tudnivalók

Megosztás