Hosszas előkészítői és lebonyolítási folyamat végén, most valami újnak a kezdetét szeretnénk veletek megosztani.

A Báró Wesselényi Miklós Alapítványi Általános Iskola az UNESCO Társult Iskolák Programjának tagja lett.

UNESCO Társult Iskolák Program
UNESCO Társult Iskolák Program

Mit jelent ez a hétköznapokban?

Magyarországon jelenleg 12 iskola tagja ennek a programnak, amely kezdeményezésnek az a célkitűzése, hogy világszerte támogassa az iskolákat abban a célkitűzésükben, hogy mindennapi munkájuk keretében kiemelt figyelmet fordítanak a tanulóik nemzetközi érdeklődésére, a fenntartható fejlődés iránti érzékenységre, és a kultúrák közötti párbeszéd és békés együttélés elősegítésére.

A programot 1953-ban hozták létre azzal a céllal, hogy hatékonyabbá tegyék az UNESCO-s szellemiség terjedését, és az iskolák önként csatlakozhatnak ehhez a fantasztikus kezdeményezéshez.
Jelenleg 179 ország mintegy 8500 intézménye vesz részt a programban, és most már mi is!

A hétköznapokban a programhoz való csatlakozás több célt, és ez által több munkát kíván meg az iskolától, de a világos célkitűzések könnyebbé és átláthatóbbá is teszik az utunkat, így mi nagyon nagy örömmel csatlakoztunk a lehetőséghez. A harmóniára való törekvés, az örömteli és boldog tanulási folyamat, a természet és az ember viszonyával kapcsolatos meglátásaink és ötleteink mind összecsengenek azzal a szellemiséggel, amit az UNESCO képvisel.

Ez a pillanat számunkra az öröm pillanata és a siker pillanata, és köszönjük, hogy most is velünk vagytok!

Az iskola teljes csapata

 

By Báró Wesselényi Miklós Alapítványi Általános Iskola Gimnázium Szakgimnázium és Alapfokú Művészeti Iskola

Báró Wesselényi Miklós Alapítványi Általános Iskola Gimnázium Szakgimnázium és Alapfokú Művészeti Iskola 2013 őszén indult alsó tagozattal (1-4. osztályig), 2014-2015-ös tanévtől pedig felmenő rendszerben már felső tagozatra is beírathatók a gyerekek. Kiemelten támogatjuk az otthonoktatást, a magántanulói státuszt, az erre a célra kidolgozott távoktatási programunkkal, mind a Magyarországon, mind a külföldön élő gyermekek számára. Beiratkozási információk, hasznos tudnivalók

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük