bwm-bardi-farkas-beata-szakgimnazium-falevel

Kihelyezett tanóra Balatonfüreden

A Báró Wesselényi Miklós Alapítványi Általános Iskola Gimnázium Szakgimnázium és Alapfokú Művészeti Iskola minden hónap egy napján, kihelyezett tanóra keretében szervezi meg a tanulók szakmai oktatását.

Írta: Lengyel-Vizl Eszter szakgimnázium szakmai vezető

A novemberi kihelyezett tanóránkon a szakgimnázium tanulói és a nyolcadik osztályosok a Balaton turisztikai régió témakörhöz kapcsolódóan Balatonfüredet fedezték fel játékos módon.

bwm-bardi-farkas-beata-szakgimnazium-falevel
BWM iskola kihelyezett tanóra novemberben

A tanulók csapatokba szerveződve kaptak a város híres látnivalóiról angol nyelvű leírást. Az idegen nyelvű szövegek végén egy-egy kérdésre kellett választ adniuk, melyre csak az adott látnivaló felkeresése után tudtak csak megtenni, ugyanis a kérdések olyan apróságokra keresték a választ, melyek az interneten nem fellelhetők. A felfedezésre váró látnivalók között volt a Jókai Mór emlékház, a Vaszary villa és a római katolikus Kerektemplom mellett, a Bujtor Istvánt ábrázoló szobor vagy a Tagore sétány is.

bwm-bardi-farkas-beata-szakgimnazium-csoport-kep
BWM iskola tanulói gyűjtik az adatokat a projektfeladatukhoz

A megfejtések megbeszélése után kirándulásunkat egy közös séta zárta, mely során Balatonfüred több szállodája mellett is elsétáltunk.

bwm-bardi-farkas-beata-szakgimnazium-csoport
BWM Iskola szakgimnáziumi tanulók Balatonfüreden