bwm-dr-ferencz-orsolya-miniszteribiztos

BWM seregszemle Balatonfűzfőn az új Nat jegyében

Kevés iskola büszkélkedhet olyan komoly programmal, mint a balatonfűzfői Báró Wesselényi Miklós Alapítványi Iskola, ahol március 11-én a kultúra, a történelem, a politika és a tudomány seregszemléjét tartották. A kormány részéről dr. Ferencz Orsolya miniszteri biztos, valamint Prof. dr. Horváth Pál tábornok úr  tartottak előadást az iskola tanulóinak és tanárainak

Kevés iskola büszkélkedhet olyan komoly programmal, mint a balatonfűzfői Báró Wesselényi Miklós Alapítványi Iskola, ahol március 11-én a kultúra, a történelem, a politika és a tudomány seregszemléjét tartották. A kormány részéről dr. Ferencz Orsolya miniszteri biztos, valamint Prof. dr. Horváth Pál tábornok úr  tartottak előadást az iskola tanulóinak és tanárainak, valamint azoknak a vendégeknek, akik mind az iskola, mind a város fejlődésében, mind a jövőt, a nemzetet szolgálni akaró gyermekek, az országban egyedülálló tanításában, nevelésében érdekeltek. Balatonfűzfő alapítványi iskolája korábban is a nemzeti-keresztény nevelést tartotta iránytűjének, s talán ezért is olyan nagy az érdeklődés az intézmény iránt, s ezért is éri számos nemtelen támadás az iskolát. Mára azonban az új Nat célkitűzései, a kormány oktatáspolitikája megegyezik az alapító elképzeléseivel, miszerint: „A magyar jövő, a nemzettudat, a keresztény értékek megismerése és védelme nélkül nem képzelhető el.”

Az iskolában a művészeti képzés, a katonai alapismeretek, és a keresztény értékek mentén folyik a tanítás-nevelés, és ez szívmelengetően érzékelhető volt a vendégek számára már a kapunál, ahol gyakorlóruhás fiatalok fogadták az érkezőket.

Horvát tábornok úr az Arab Tavasz drámai hatásairól és a migráció okairól tartott előadást, mint az egyik legautentikusabb szakértő, hiszen az ENSZ misszió magyar parancsnokaként többször állomásozott a térségben. A gyermekek érdeklődése csodával határos volt, hiszen komoly nemzetközi kérdéseket említett a tábornok, de előadását végig nagy figyelem kísérte. A videofelvételekkel és képekkel színesített negyvenöt percben történelemről, politikáról, katonai ismeretekről és hazaszeretetről tanulhattak a miniszterelnök tanácsadójától, Prof. dr. Horváth Pál dandártábornok úrtól a Báró Wesselényi Miklósról nevezett alapítványi iskola diákjai. A tábornok úr minden támogatást megad az iskola terveinek megvalósításához, és nagyszerűnek nevezte azt, amit Fűzfőn látott, tapasztalt.

bwm-dr-horvath-pal-dandartabornok
dr. Horváth Pál dandártábornok

 

Dr. Ferencz Orsolya miniszteri biztos, az ELTE TTK Földrajz- és Földtudományi Intézet űrkutató csoportja tudományos főmunkatársának lehengerlő előadásában, a diákok az 1200-as évektől kezdve követhették végig az emberi tudás históriáját, egészen az űrkutatás mindennapi életre kiható pozitív hatásainak bemutatásával napjainkig. A briliáns előadás és annak lendülete szinte pillanatokra zsugorította össze a rendelkezésre álló háromnegyed órát, amelyben a klímaváltozás okairól és súlyos következményeiről is szó volt. Ferencz Orsolya előadását számos, eddig nem látott képpel és videóval illusztrálta, amelyek lenyűgöző hatást váltottak ki: a gyermekek kérték, hogy az előadás alatt megemlített videót is láthassák. A jelenlévő vendégek, azaz a felnőtt hallgatóság is bámulatosnak tartotta a miniszteri biztos előadását, hiszen megtudhattuk, hogy az űrkutatás minden szegmensében, évtizedek óta, nélkülözhetetlenül van jelen a magyar tudomány, szaktudás, elkötelezettség és alkotóerő.   Az előadás végén az iskola vezetője végigkalauzolta az intézményben a vendégeket, akik csodálattal tekintették meg a Dr. Bejczy Antalról, Gróf Wass Albertről nevezett kabinetet, és a minden tekintetben magas színvonalon berendezett osztálytermeket, szak-, nyelvi-, és művészeti kabineteket.

bwm-dr-ferencz-orsolya-miniszteribiztos
dr. Ferencz Orsolya miniszteri biztos

Az alapító bemutatta azokat a terveket is, amelyeket a napokban kapott meg, s amelyek biztosítják a későbbiekben, az határon túlról, és a világon szórványban élő közösségekből érkező magyar diákok kényelmét, és az anyaországban való tanulás feltételeit…

bwm-latvanyterv-sportcsarnok
A sportcsarnok látványterve

A lelki fejlődést is biztosítja az iskola. A városka plébánosa, Laposa Norbert atya is megtisztelte jelenlétével a rendkívül tartalmas iskolai – és mondhatjuk – kiemelkedő városi rendezvényt. A plébános atya, a Szent Lászlóról elnevezendő iskola-kápolna liturgikus terének kialakításáról tárgyalt az iskolaalapítóval.

 bwm-bardifarkasjanos-laposaplebanos-martonbela
Bárdi-Farkas János alapító, Laposa Norbert plébános, Marton Béla képviselő

A két kiváló előadó-vendég, támogatásáról biztosította a ma még nehézségekkel küzdő, és támadások kereszttüzében működő nemzeti oktatási objektumot, amely közös reményeik szerint, rövid időn belül az ország és a Kárpát-medence büszkeségévé válik…

bwm-seregszemle-tanulok
Az előadás nézőközönsége

 

Forrás: https://stoffangyorgy44.blogstar.hu/2020/03/11/bwm-seregszemle-balatonfuzfon-az-uj-nat-jegyeben/91663/