A Báró Wesselényi Miklós Alapítványi Iskola projekt alapú módszerekkel, és az élménypedagógiai eszközök széles tárházának felhasználásával igyekszik a gyerekek érdeklődését az adott témában felkelten, majd folyamatosan azt fenntartani.

Az iskolában oktató pedagógusok szabadon megválogathatják azokat módszereket, amikkel a kívánt eredményt el szeretnék érni. Nem történik ez másként azokon az órákon sem, ahol az ókori Római Birodalom történelmét ismerhetik meg a diákok többféle megközelítésen keresztül.

A tanóra során egy ókori római lakoma hangulata idéződik fel, a történelemi háttér részletes ismertetése után.Itt most csak röviden:A II. Pun háború után fejlődött az étkezési kultúra és az étkezés luxussá vált. A gazdag családoknál a vacsora nagy és vidám lakomává változott: különleges ágyakon fekve ettek, amelyek az ebédlőben álltak egy nagy asztal körül. A vendégek saruikat levéve, elheveredve, bal könyökre támaszkodva étkeztek.Ezt az életképet próbálhatják ki diákjaink, akik ezáltal is közelebb kerülhetnek a történelem egy igazán különleges szegmenséhez.

(Archív felvételek)

By Báró Wesselényi Miklós Alapítványi Általános Iskola Gimnázium Szakgimnázium és Alapfokú Művészeti Iskola

Báró Wesselényi Miklós Alapítványi Általános Iskola Gimnázium Szakgimnázium és Alapfokú Művészeti Iskola 2013 őszén indult alsó tagozattal (1-4. osztályig), 2014-2015-ös tanévtől pedig felmenő rendszerben már felső tagozatra is beírathatók a gyerekek. Kiemelten támogatjuk az otthonoktatást, a magántanulói státuszt, az erre a célra kidolgozott távoktatási programunkkal, mind a Magyarországon, mind a külföldön élő gyermekek számára. Beiratkozási információk, hasznos tudnivalók