„Az első világháború végső lezárásához jelentős mértékben hozzájárultak az olasz fronton zajló háborús események, ahol az antant csapatok súlyos vereséget mértek az Osztrák-Magyar Monarchia hadseregére.

Monte Tomba az egyik jelentős állomása az 1917-18 között zajló háborús eseményeknek. Itt az Alpok hegyeiben húzódó a frontvonalban néztek egymással szembe az Antant és a Központi Hatalmak katonái.

Napjainkban a hegyen kialakított emlékmű idézi meg az értelmetlen pusztítást.

A nemzetközi emlékhely kialakítása több mint tíz évvel ezelőtt kezdődött és mára az UNESCO által kiemelt és felügyelt történelmi emlékhellyé nyilvánították. Minden év szeptember első vasárnapján az Alpini Hegyivadász Hagyományőrzők szervezésében nemzetközi megemlékező, szentmisével egybekötött ünnepséget tartanak.” (MATASZ)

Megtiszteltetés számunkra, hogy a megemlékezésen a Báró Wesselényi Miklós Alapítványi Iskola az intézményben működő Honvéd apród program kapcsán is képviselheti magát.

A részvétel lehetőségét köszönjük Simon- Jójárt Sándor ezredes úrnak, és a Magyar Tartalékosok Szövetsége Veszprém Megyei Egyesületének.

Az iskola YouTube csatornája:https://www.youtube.com/channel/UCryx4nzVOIF2yi9iYVMIUpA

Facebook oldala:https://www.facebook.com/bwmiskola

A környezet, ahol élünk:https://www.facebook.com/bwmablak

Instagramunk

bwmiskola

#magantanulo#egyenimunkarendkulfodieknek#bwmiskola#barowesselenyiiskola#gimnazium#diaszpora#tavokatatas#bizonyitvany#erettsegi#projektoktatas#projekteducatio

By Báró Wesselényi Miklós Alapítványi Általános Iskola Gimnázium Szakgimnázium és Alapfokú Művészeti Iskola

Báró Wesselényi Miklós Alapítványi Általános Iskola Gimnázium Szakgimnázium és Alapfokú Művészeti Iskola 2013 őszén indult alsó tagozattal (1-4. osztályig), 2014-2015-ös tanévtől pedig felmenő rendszerben már felső tagozatra is beírathatók a gyerekek. Kiemelten támogatjuk az otthonoktatást, a magántanulói státuszt, az erre a célra kidolgozott távoktatási programunkkal, mind a Magyarországon, mind a külföldön élő gyermekek számára. Beiratkozási információk, hasznos tudnivalók