bwm-boldog-karácsonyt

BWM ÜNNEP – BECK BRIGITTA: KARÁCSONYI MŰSOR 2019

A téli szünet előtti utolsó tanítási napon a Báró Wesselényi Miklós Alapítványi Általános Iskola Gimnázium Szakgimnázium és Alapfokú Művészeti Iskola néhány diákja karácsonyi műsort adott elő, amire a diáktársak mellett sok szülő és a MATASZ képviselete is eljött.

A tanulók rengeteget készültek az előadásra, az azt megelőző napokban is már szorgalmasan próbáltak rá, és már nagyon várták, hogy bemutathassák.

A terem hamar megtelt nézőkkel, sokan voltak kíváncsiak a műsorra. Az esemény azzal kezdődött, hogy az előadók a közönséggel együtt elénekeltek egy kedves kis karácsonyi dalocskát. Ezután az alsósok előadása következett, akik Móra Ferenc: A didergő király című művét játszották el. A történet Nekeresd ország királyáról szól, aki mindig csak fázott, hiába takarták be meleg ruhával, vagy fűtöttek be neki. Végül egy kislány lett a megoldás a problémájára, akinek a király odaadta a köntösét, és a kislány mosolygó arcát látva egyből melege lett. Az előadás tehát az ajándékozás öröméről és a szeretetről szólt, így kapcsolódva a Karácsonyhoz. A szép díszlet és a jelmezek sokat emeltek a hangulaton, a közönség hangos tapssal jutalmazta a produkciót. Az alsósok előadását ismét egy karácsonyi dal közös eléneklése követte.

Ezután vette kezdetét az árnyjáték, ahol a diákok a díszleten megjelenő árnyékok segítségével mesélték el Jézus születésének történetét. Az árnyjátékhoz használt bábokat Csőr Luca és Zsebők Julianna mozgatták, valamint a történet minden szereplőjének a hangját más-más tanuló adta. Szűz Mária hangja Pintér Roxána volt, a neki megjelenő Gabriel arkangyalt pedig Kajos Léna alakította. A történetet Frigyer Boldizsár mesélte el, magát az előadást pedig Somogyi Róza tanárnő és Mészáros Vince tanár úr rendezték. Az árnyjáték is hangos és hosszú tapsot kapott.

Ezután éneklés következett, fúvós hangszerek kíséretében. A karácsonyi műsor a Mennyből az angyal című dallal zárult, és ezzel mindenki számára kezdetét vette a téli szünet.

Áldott Karácsonyt kívánok mindenkinek!

Beck Brigitta

bwm-boldog-karácsonyt
Boldog karácsonyt kívánunk!