Pályaorientációs felvilágosításPályaorientációs felvilágosítás

Ahhoz, hogy a Báró Wesselényi Miklós Alapítványi Iskola 8. évfolyamos diákjai továbbtanulás előtt a legjobb döntést tudják majd meghozni, fontos, hogy megismerjék a különböző foglalkozásokat, szakmákat. Pedagógusaink igyekeztek segítségül lenni abban, hogy a választási lehetőségek mérlegelésével párhuzamosan figyelembe vegyék önmagukat, saját képességeiket és adottságaikat.

A 2020. november 2-án kezdődő iskolai héten, a 8. évfolyamos diákokkal több középiskolai tájékoztatót néztek végig közösen, amire három osztályfőnöki órán keresztül volt lehetőségük.

Első óra alkalmával megbeszélték, hogy milyen jövőképet tudnak maguknak elképzelni. Ennek érdekében közösen utána néztek a szakmáknak, rövid információs videófilmek segítségével tájékozódtak online, majd számos lehetséges szakterületeket is felvázoltak.

A második óra alkalmával tájékozódtak az interneten, milyen intézmények vannak jelenleg a választási lehetőségek között, majd ezzel kapcsolatban különböző fórumokat olvasgattak.

A harmadik óra keretén belül megbeszélték milyen teendőik lesznek, milyen időpontokra kell odafigyelniük, valamint tájékoztató lapot kaptak az éves felvételi folyamat forduló napjairól.

Valamennyi döntés előtt álló diákunknak kívánjuk, hogy sikerüljön megtalálni a számukra legmegfelelőbb továbbtanulási lehetőséget!

Pályaorientációs felvilágosítás