Kovács Noémi díjugratásKovács Noémi díjugratás

Ismét büszkék lehetünk!

Kovács Noémi, a Báró Wesselényi Miklós Alapítványi Iskola diákjának győzelme a Mesterek Tornáján.

Több évnyi szünet után, november harmadik hétvégéjén új helyszínen, a Pulai Lovascentrum nemrég átadott fedeles arénájában nemzeti díjugrató versenyként rendezték meg ismét a Mesterek Tornáját. A sportesemény péntektől vasárnapig, szigorú előírások között, zárt kapus versenyként zajlott.

play-sharp-fill

Kiemelt figyelmet kapott az utánpótlás, hiszen a gyermek, az ifjúsági és az U25-ös korosztályok versenyszámai mellett póni versenyszámok is szerepeltek a programban.

Nagy büszkeséggel tölt el bennünket, hogy Kovács Noémi, a Báró Wesselényi Miklós Alapítványi Iskola 8. osztályos, nappali tagozatos tanulója, az U25-ös korosztály 120 centiméteres kiskörében volt a leggyorsabb, Kakukk nevű lován. Noémi, Maszlag Ilona tanítványa.

Kovács Noémi a győzelem után az első díjjal. Szívből gratulálunk a győzelemhez!
Kovács Noémi a győzelem után az első díjjal. Szívből gratulálunk az eredményhez!

1996-ban rendeztek először Mesterek Tornája elnevezéssel versenyt Magyarországon. Az alapötlet az volt, hogy a három olimpiai szakág legjobbjai a szezon elején fedettpályán egy kiemelt verseny keretein belül versenyezhessenek.
Voltak olyan évek, amikor a magyar sikersportág, a négyesfogathajtás is szerepelt a programban, de két szilárd pont jellemezte: a Pannon Lovasakadémia fedeles csarnoka és a díjugratás. Később a nemzeti versenyből nemzetközi versennyé is bővült a viadal.
forrás: www.riderline.hu