• GIMNÁZIUM (9-12 évfolyam, ÉRETTSÉGI)
  • Honvédelmi alapismeretek (a honvéd kadét program keretein belül)

Ha emberek vesznek körül, még nem élünk közösségben, a közösséget mi magunk alakítjuk. Olyan iskolát hívtunk életre 2013 szeptemberében, amely lehetőséget biztosít arra, hogy a szülők dönthessék el, gyermekük számára melyik oktatási forma a legmegfelelőbb.

Iskolánk életfilozófiája: a nemesség kötelez, a kötelesség nemesít – ami azt jelenti, hogy bármely oktatási formánkban kötelességre, becsületességre, nemes lelkűségre, hazaszeretetre oktatjuk gyermekeinket és ennek szellemiségében alakítjuk ki közösségeinket, élmény- és projekt alapú pedagógiai módszerek megvalósításával.

2018-ban csatlakoztunk a Magyar Tartalékosok Szövetsége Veszprém Megyei Egyesület Apród Programjához, amit a 2020/21 tanévtől az általános gimnáziumban, választható lehetőségként, honvédelmi alapismeretek tantárgy oktatásával bővítettünk ki.

A tantárgy tanítása lehetővé teszi, hogy a tanuló megismerje és elsajátítsa Magyarország biztonság- és szövetségi politikájának jellemzőit, a honvédelemmel összefüggő szabályokat, a Magyar Honvédség felépítését, technikai eszközeinek jellemzőit és feladatrendszerét, a katonai értékek és hagyományok alapjait.

A diákok nem létesítenek jogviszonyt a Magyar Honvédséggel. Nem katonai kiképzésről van szó, hanem önkéntes együttműködésről oktatási intézményekkel, melynek keretében választható érettségi tárgyként kínál ismereteket a program.

Keressenek fel bennünket!

Báró Wesselényi Miklós Alapítványi Általános Iskola Gimnázium Technikum és Alapfokú Művészeti Iskola

8184 Balatonfűzfő, Nike krt. 2/3.

titkarsag@bwmiskola.hu

0630/606-61-76

By Báró Wesselényi Miklós Alapítványi Általános Iskola Gimnázium Szakgimnázium és Alapfokú Művészeti Iskola

Báró Wesselényi Miklós Alapítványi Általános Iskola Gimnázium Szakgimnázium és Alapfokú Művészeti Iskola 2013 őszén indult alsó tagozattal (1-4. osztályig), 2014-2015-ös tanévtől pedig felmenő rendszerben már felső tagozatra is beírathatók a gyerekek. Kiemelten támogatjuk az otthonoktatást, a magántanulói státuszt, az erre a célra kidolgozott távoktatási programunkkal, mind a Magyarországon, mind a külföldön élő gyermekek számára. Beiratkozási információk, hasznos tudnivalók