„Az iskolában a tananyag elsajátítása projekt rendszerben történik, ami számunkra a tanulás egy új formáját jelentette és megmutatta, hogy a tudás megszerzése igenis öröm.”

Bengyel Sziklai Nóra levelét olvashatják

Amikor most tavasszal bejelentették az online oktatást, az minket egyáltalán nem érintett már, nem hozott újdonságot az életünkbe. A gyerekeimmel már egy éve itthon tanultunk a járvány miatt. Azonban egyáltalán nem mindegy, hogy milyen feltételek között valósul meg a tananyag átadása, az otthontanulás menete. Az online oktatás tapasztalatai nagyon megosztóak tudnak lenni.

Miután mi (krónikus betegség miatt) kénytelenek voltunk hosszútávon az itthoni tanulásra berendezkedni, ezért igyekeztünk azt úgy megvalósítani, hogy gyermekünk egyéni ütemét és igényeit figyelembe véve haladhassunk egy távoktatást támogató közegben. A Báró Wesselényi Miklós Alapítványi Iskolában megtaláltuk azt a rendszert, amiben a tanulás még ilyen nehezített keretek között is élményt és örömet jelent.

Kislányom a 6. osztályba csatlakozott be év közben, mert egy olyan intézményt kerestünk, ahol felkészülten tudtak ebben a nehezített helyzetben is helytállni, és ahol már megfelelő tapasztalat volt az online és távoktatás területén is. A beiratkozás folyamán tapasztalt nyitottság, kedvesség és profi ügyintézés az első lépés volt ahhoz, hogy megismerhessük az iskola szellemiségét, szakmai hozzáállását. Ezt követően az iskola online felületére csatlakozhattunk, ami egy nagyon jól átlátható, követhető tanmenetet mutatott, világos és egyértelmű követelményrendszerrel.

Az iskolában a tananyag elsajátítása projekt rendszerben történik, ami számunkra a tanulás egy új formáját jelentette és megmutatta, hogy a tudás megszerzése igenis öröm: kalandozunk, kutatunk, alkotunk és ami számunkra nagyon fontos volt, hogy mindezt a saját ütemünkben tehetjük meg. Kihasználhatjuk a gyermek természetes kíváncsiságát, és olyan témákban mélyedhet el, ami hozzá a legközelebb áll. A tananyag elsajátítása így frusztráció, szorongás és stresszmentesen valósulhat meg, miközben óriási szabadságot ad a napi tanmenet megszervezésében. Ennek következtében gyermekünknek jut idő a sportra, további egyéni fejlesztésekre, szabadidőre.
Ránk szülőkre természetesen mindezzel nagyobb felelősség hárul, hiszen nekünk kell megszervezni és ellenőrizni az itthoni tanulás megvalósulását, de a sok energiaráfordítás megéri: hiszen jutalomként egy kiegyensúlyozott és boldog gyermeket kaptunk, aki örömmel tanul és akivel öröm a tanulás.

Bengyel Sziklai Nóra

Köszönjük a megtisztelő szavakat és a visszajelzést!

By Báró Wesselényi Miklós Alapítványi Általános Iskola Gimnázium Szakgimnázium és Alapfokú Művészeti Iskola

Báró Wesselényi Miklós Alapítványi Általános Iskola Gimnázium Szakgimnázium és Alapfokú Művészeti Iskola 2013 őszén indult alsó tagozattal (1-4. osztályig), 2014-2015-ös tanévtől pedig felmenő rendszerben már felső tagozatra is beírathatók a gyerekek. Kiemelten támogatjuk az otthonoktatást, a magántanulói státuszt, az erre a célra kidolgozott távoktatási programunkkal, mind a Magyarországon, mind a külföldön élő gyermekek számára. Beiratkozási információk, hasznos tudnivalók