Kreatív matematika tanár, aki fest, rajzol, ékszereket készít

Molnár Erikával beszélgettem a Balaton-felvidéki Nemzeti Oktatási Nevelési Közhasznú Alapítvány (BANONA) kuratóriumi elnökkel, matematika-rajz szakos tanárral.

– Sok területen van tapasztalatom, dolgoztam versenyszférában, felneveltem az egyedi képességű saját gyermekemet, a pedagógiai munkám mellett diplomát szereztem közgazdaságtanból, tanárok gyakorlati képzéséből.

Kreatív személyiség vagyok, ami megnyilvánul a magánéletemben is. Festek, rajzolok, ékszereket készítek és táncolok. Ugyan ez az alkotás, kreativitás látható a pedagógiai munkámban. A matematikát másképp látom, mert szerintem az a fontos, hogy a gyerekek érdeklődését felkeltsük, és alkotásra sarkaljuk őket. Fontos, hogy a személyiségük fejlesztése kerüljön előtérbe és ezen keresztül szerezzék meg a tudást.

Azt gondolom, hogy a matematika tanításával nem tananyagot kell tanítani, hanem gondolkodásmódot-tudtam meg Erikától.Erika immár második éve szervez tábort a Báró Wesselényi Miklós Alapítványi Általános Iskola Gimnázium Technikum és Alapfokú Művészeti Iskolában, ahol lehetőség nyílik arra, hogy a gyerekek szabadidejükben szórakozva, játszva tanuljanak, sajátítsák el a tudást.

Arról szólnak a táborok, hogy aktívan pihenjenek a gyermekek, pozitív élményekkel térjenek haza. A diákok közösségben való együttműködése, kézügyessége, gondolkodása, mozgása, problémamegoldó képessége fejlesztve legyen, amit a későbbiekben hasznosítani tudnak az iskolában, majd a továbbiakban a munkahelyükön és az életben egyaránt. -Legfontosabb feladatomnak tartom, hogy az iskolákban a nevelés is ezeken az elveken alapuljon, hogy a tanítás, ezen irányvonalak mellett történjen.

A pozitív értékelés híve vagyok, mivel a gyerekeket egyértelműen sokkal inkább lehet bíztatni, egy jó szóval, dicsérettel akkor is, ha csak egy apró dolgot tett jól, mintha rossz jegyekkel fenyegetném őket. Minket felnőtteket is a dicséret visz előre a munkánk elvégzésében –meséli tovább Erika.A BANONA kuratóriumi elnökségét Erika azért vállalta, mert az általa fontosnak tartott értékeket képviseli a Báró Wesselényi Miklós Alapítványi Általános Iskola Gimnázium Technikum és Alapfokú Művészeti Iskola, mely teret ad azoknak a gyermekeknek, akik szeretnék a tanulás örömét felfedezni.

Bárdi-Farkas Linzi

A cikk megjelent az IRÁNYTŰ polgári, közéleti havilap 2021. évi augusztusi számában:

https://balatoniranytu.hu/?download=9:iranytu-2021-augusztus

Az iskola YouTube csatornája:https://www.youtube.com/channel/UCK1M..

Facebook oldala:https://www.facebook.com/bwmiskola

A környezet, ahol élünk:

https://www.facebook.com/bwmablak

Instagramunk

bwmiskola

#magantanulo#egyenimunkarendkulfodieknek#bwmiskola#barowesselenyiiskola#gimnazium#diaszpora#tavokatatas#bizonyitvany#erettsegi#projektoktatas#projekteducatio

By Báró Wesselényi Miklós Alapítványi Általános Iskola Gimnázium Szakgimnázium és Alapfokú Művészeti Iskola

Báró Wesselényi Miklós Alapítványi Általános Iskola Gimnázium Szakgimnázium és Alapfokú Művészeti Iskola 2013 őszén indult alsó tagozattal (1-4. osztályig), 2014-2015-ös tanévtől pedig felmenő rendszerben már felső tagozatra is beírathatók a gyerekek. Kiemelten támogatjuk az otthonoktatást, a magántanulói státuszt, az erre a célra kidolgozott távoktatási programunkkal, mind a Magyarországon, mind a külföldön élő gyermekek számára. Beiratkozási információk, hasznos tudnivalók